Снимка: gettyimagesНяколко десетки хиляди жълти жилетки демонстрираха във Франция за 22-а поредна

...
Снимка: gettyimagesНяколко десетки хиляди жълти жилетки демонстрираха във Франция за 22-а поредна
Коментари Харесай

Над 30 000 жълти жилетки излязоха на протест във Франция

Снимка: gettyimages

Няколко десетки хиляди  " жълти жилетки "  демонстрираха във Франция за 22-а поредна събота на готовност на протестното придвижване - безразлични към ограниченията за превъзмогване на продължаващата към този момент близо 5 месеца обществена рецесия, които се чака президентът Еманюел Макрон да показа другата седмица, съобщи Франс прес, представена от novini.bg.

Изглежда се е удостоверила наклонността към понижаване на броя на стачкуващите, изключително в Париж. Редиците на " жълтите жилетки " в столицата бяха рехави.

В митингите във Франция през днешния ден са се присъединили 31 000 индивида, 5000 от които в Париж, заяви министерството на вътрешните работи. По негови данни предходната събота " жълтите жилетки " са мобилизирали 22 300 стачкуващи - най-малкия брой от началото на придвижването през ноември. За сметка на това се стигна до конфликти в " столицата " на митингите през днешния ден - Тулуза.

Френската полиция употребява сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да ограничи неразрешената проява в югозападния град.

Около 2000 " жълти жилетки " са се събрали в центъра на Тулуза. Активисти избраха този град за център на днешните митинги, което провокира безпокойството на локалните управляващи, опасяващи се от вълнения. 23 са арестувани.

Това е първата събота на готовност на " жълтите жилетки " във Франция след влизането в действие на новия закон за битка с хулиганството, който криминализира криенето на лицето по време на демонстрации. Протестите резервират натиска върху президента Еманюел Макрон, който даде обещание да разгласи " мощни ограничения " за усмиряване на общественото напрежение в страната. Точна дата и детайлности не бяха посочени, само че другата събота, 20 април, " жълтите жилетки " дават обещание " ден на огромна готовност ".

" Големият спор, огромни празни приказки " и " Макрон, не чакаме нищо от вашите известия ", пишеше на плакати, носени от стачкуващи в Париж през днешния ден. След началото на протестното придвижване, френският президент провежда " огромен спор ", с цел да чуе мненията на своите сънародници, в опит да успокои общественото напрежение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР